Gripa – Ce este – Cum se raspandeste – Cum previi

Gripa este o infectie inflamatorie care se transmite foarte usor si este cauzata de virusul gripal. In cele mai dese cazuri, gripa, apare in lunile de iarna in special pe continetul European asa ca in lunile de vara este foarte greu sa te imbolnavesti de gripa.

Nu toti care sunt infectati cu acest virus, se si imbolnavesc. Care sunt simptomele? febra, tuse, dureri de gat, dureri musculare , te doare capul, ai o stare generala foarte rea cu multa prezenta de somnolenta. La persoanele cu varsta peste 65 de ani, aceasta boala este mult mai severa. Daca acele persoane mai au si complicati precum diabet, afectiuni cronice respiratorii, boli de inima sau bozitate, acest virus poate fi fatal.

Cum previi aceasta boala sau mai pe romaneste spus, cum te feresti de ea! Chestia este ca daca acest virus intra in contact cu tine, sistemul tau imunitar il poate respinge foarte usor sau totul poate duce la imbolnavirea ta.

Va prezinta cateva masuri prin care va puteti feri de aceasta boala.

1. Evitati contactul apropiat cu acele persoane bolnave. Evita aglomeratia, evita sa stai la mai putin de un metru fata de aceste persoane.

2. Va recomandam sa va spalati si sa va dezinfectati frecvent mainile, nu uitati, in fiecare zi folositi bani. Banii sunt cei mai mari purtatori de bacterii. Spalati-va mainile foarte bine cu mult sapun.

3. Evitati sa va atingeti ochii, gura sau nasul. Daca atingi un obiect sau o persoana purtatoare de acest virus, evita sa va atingeti acele parti ale corpului. Cand mergeti cu mijloace de transport in comun, evitati sa folositi mainile pentru a manca sau pentru a atinge acele zone mentionate de mine la inceputul punctului 3.

4. Vaccinarea antigripala. Organizatia Mondiala a Stanatii recomandat cu strictete acest tip de preventie antigripal. Ei recomanda ca in primul rand persoanele mentionate de noi anterior, adica persoanele de peste 65 de ani care au si afectiuni si copii de peste 6 luni, sa primeasca acest vaccin.